Ervaringen

Shiatsu ervaringen: 

Anja: “Ik ben een vrouw van 46 jaar met een chronische ziekte en ik ben daardoor al lang onder behandeling bij natuurpraktijk Rivalé. Door mijn drukke baan en mijn ziekte heb ik veel last van stress en fysieke (pijn) klachten, die mede door de shiatsu beter onder controle blijven en mij echt op de been houden.
Door het gebruik van drukpunten(meridianen) wordt mijn lichaam ertoe aangezet om zichzelf zo goed mogelijk te herstellen en ik kan mij door de behandelingen iedere keer weer beter ontspannen! Ik vind het dan ook echt een aanrader voor iedereen met klachten van wat dan ook en ik zelf kijk iedere 4 of 5 weken echt weer uit naar de behandeling omdat ik er echt weer een poosje van opknap!”

Gonnie: “Sinds enkele maanden krijg ik shiatsubehandeling van Rianca. Naast een paar ouderdomsklachten zat ik vooral niet goed in mijn vel. Door de therapie ben ik veel beter in balans. Ook de klachten verminderen langzamerhand. Bovendien, zoals ook in de folder staat, is het zo dat het uur shiatsu echt genieten is en ook daarna voel je je heerlijk ontspannen. Kortom, ik ben erg blij dat ik hier mee begonnen ben en ik voel me een ander mens.”

Joyce: “Ik kom al jaren bij Rianca voor shiatsubehandelingen. Vooral voor de symptomen van mijn burn-out en overgangsklachten. Het gaat over symptomen als moeheid, lusteloosheid, hartkloppingen en
stoornissen in mijn menstruatie-cyclus. Ze heeft me hier erg mee kunnen helpen. Vaak voelde ik de energie weer stromen zowel tijdens als na de behandelingen. De shiatsu behandelingen hebben mij geholpen mijn energie weer een stuk terug te krijgen.”

Diny: “Via een tip de Shiatsu-praktijk van Rianca ontdekt. Net als ieder mens heb je van tijd tot tijd kleine of grote klachten. Heb erg veel baat bij haar behandeling; de massages zijn erg ontspannend, en ik krijg daardoor meer energie. Het is voor mij een flinke ‘oppepper’ en kan er dan voorlopig weer even tegen.”

Alli: “Ik ben een vrouw van 70 jaar. Sinds 3 jaar onder behandeling bij Rianca voor diverse klachten. Shiatsu behandelingen hebben voor diverse “mankementen”geholpen o.a voor het vast zitten van nek en schouders.
Ook een Hotstone massage is heerlijk voor vastzittende spieren! Vorig jaar had ik best een groot litteken op mijn enkel, daarvoor heeft ze diverse malen het litteken behandeld met een moxa stick, dat heeft ook geweldig geholpen. Dus ik kan haar zeker aanbevelen voor veel uiteenlopende aandoeningen.”

Saskia:Vorig jaar had ik last van diverse kwaaltjes,of dat nu ouderdom is of werk gerelateerd, weet ik niet. Waarschijnlijk een combinatie van verschillende factoren. Ik ben de afgelopen maanden meerdere malen bij Rianca geweest voor verschillende behandelingen.
Met name shiatsu therapie en behandelingen met de Moxa stick hebben er volgens mij voor gezorgd dat ik geen (of in ieder geval nauwelijks) meer last heb van mijn hielspoor en mijn tennisarm.
Ook is mijn energie duidelijk toegenomen. De voetreflex massage vind ik vooral heerlijk ontspannend. Ook zonder eventuele kwaaltjes kom ik graag weer voor een behandeling bij Rianca.”

Sabrina:Ik kom al een paar jaar bij Rianca en vanaf het begin was er gelijk een klik, en altijd een warm welkom. Ze is zeer kundig en professioneel, luistert goed en denkt met je mee. Ook heeft ze enorm veel kennis van zaken en is ze plezierig in de omgang. Of je voor een klacht komt of een `preventieve´ behandeling, het resultaat is altijd positief en zeer ontspannend. Persoonlijk ben ik meer dan tevreden over Rianca´s bekwame en gedreven werkwijze. Bij deze dan ook een dikke 10. Ik hoop nog heel lang te genieten van de behandelingen.”


Do-In Yoga ervaringen:

Liesbeth: “Ik doe wekelijks do-in (Japanse yoga) bij Natuurpraktijk Rivalé, om de dagelijkse spanning van me af te laten glijden. Verder met enige regelmaat shiatsu behandelingen, welke je in diepe ontspanning brengt.
Een weldadige rust, kortom : HEERLIJK!!!”

Arie: “Ik volg sinds een aantal jaren bij Rianca de do-in lessen. Dit is heerlijk om te doen, sla je een keer over en dan mis je het. Na de les een kopje thee en even bijpraten. Ook heb ik een poosje shiatsu therapie gehad, dit helpt heel goed bij verschillende klachten. Maar wat ook weldadig is, is een hotstone massage. Daar kom je helemaal ontspannen bij vandaan, zalig. En het helpt echt om alles in ’t leven weer aan te kunnen.”

Bart & Maaike: “Wij doen elke week een les Do-in bij Rivalé onder goede begeleiding van Rianca. We wilden graag op Yoga. Het fijne van Do-in (Japanse Yoga) bij Rianca is dat zij verschillende elementen in de les verwerkt. Er worden bijvoorbeeld ook mindfullness-, Chi Kung en meditatieoefeningen gedaan. Dit zorgt voor afwisseling elke les.  Daarnaast leer je om goed op je eigen (lichamelijke) grenzen te letten en je lichaam tot rust te laten komen. Tijdens de lessen hangt er een ontspannen sfeer en op het eind is er natuurlijk een kopje thee.”

Ina: “Een uurtje per week contact maken met mezelf, zorgt er voor dat ik leer om óók in de rest van de week dicht(er) bij mezelf te blijven en te luisteren naar wat mijn lichaam mij te vertellen heeft.
Rianca schept een warme en liefdevolle sfeer – met kaarsjes, een lekker geurtje en aan het eind een kopje thee – waarin je in alle veiligheid uitgedaagd wordt om ‘de weg (do) naar binnen (in)’ te vinden door middel van het doen van allerlei lichaams- en ontspanningsoefeningen.
Dit alles levert mij (meer) inzicht op in wie ik werkelijk ben en wat ik werkelijk wil in het leven en óók een krachtiger en soepeler lijf. (En dit is natuurlijk zéér relatief ?)
De lessen zijn voor mij een fijn rustpunt in de week. Ik kom altijd ontspannen weer thuis en heb door dat uurtje ‘communiceren met mezelf’ – een beter inzicht in waar ik wat moet ‘bijsturen’ in mijn leven.
Kortom: door do-in yoga worden zowel mijn geest als mijn lichaam soepeler en  krachtiger en dat werkt positief door in álle facetten van mijn leven. Ik heb de ervaring, dat wanneer ik goed naar mijn eigen innerlijke stem luister, mijn leven meer verloopt zoals het bedoeld is.  Door mijn werk als uitvaartbegeleidster kom ik veel in aanraking met de dood en daarom weet ik des te beter hoe belangrijk dat is! Kom het uitproberen, zou ik zeggen!”

Wilma: “Een aantal jaren geleden ben ik begonnen aan Do-in yogalessen bij Rianca. Door reuma, andere lichamelijke klachten en de onrust in mijn lichaam wist ik dat ik een vorm van yoga moest gaan doen. Door een krantenartikel in het Kontakt ben ik bij Rianca terecht gekomen. Het heeft me heel erg geholpen, ik pak bewust mijn rust momenten en weet wat ik moet doen als ik veel pijn heb, het gaat niet weg, maar wordt wel minder. En heb ook voetreflex en shiatsu behandelingen gehad, dat was heel fijn, wel reageerde mijn lichaam vaak heel heftig op de behandelingen. Door Rianca heb ik ook geleerd mijn grenzen aan te geven en mezelf niet meer te snel voorbij te lopen. Ik heb leren accepteren dat ik sommige dingen niet meer kan of minder goed, ik tel mijn zegeningen.
Ik ga een uitstapje maken, maar weet dat ik over een jaar of eerder weer terug zal keren om de yoga lessen te volgen.
Dank je wel lieve yoga dames en Rianca voor de fijne lessen met elkaar en Rianca ook voor de behandelingen en de rust die ik gevonden heb.”

Hennie: “Al enige jaren volg ik met veel plezier Do-in yogalessen bij Rianca (natuurpraktijk Rivalé). Yoga betekent veel voor mij, het geeft me rust en ontspanning maar bovenal leert het me ook naar mezelf te kijken en naar de signalen van mijn lichaam te luisteren. Bij de oefeningen die je doet voel je letterlijk waar je blokkades zitten en waar je dus extra aandacht aan moet (kunt) geven. Dit zegt vaak dan ook iets over bepaalde klachten die je hebt.
Daar Rianca ook shiatsu behandelingen geeft maak ik daar ook gebruik van, het is voor mij een volledig pakket. Door de yoga oefeningen toe te passen bij de lichamelijke klachten die je hebt samen met de voedingsadviezen die je krijgt is dat een perfecte combinatie.
In de wintermaanden ga ik ook voor hotstone massage dat voelt als verwennerij maar heeft uiteraard goede invloed op je lichaam.”

Samira: “Een aantal jaren geleden was ik op zoek naar iets wat me zou helpen om meer in balans te komen met mijn lichaam en geest. Ik zag toen een advertentie in de krant van Rianca. Ik heb Rianca toen meteen gebeld. En ze had nog plaats. De eerste keer vond ik het al meteen geweldig. Voelde een totale ontspanning van lichaam en geest door verschillende do-in oefeningen en ademhalingsoefeningen die Rianca met ons doet. Inmiddels doe ik do-in yoga al 4 jaar en nog steeds met veel plezier.”