Hotstone massage

Hotstone massage betekent letterlijk: masseren met hete stenen. Bij een hotstone massage liggen er tijdens de massage warme stenen op verschillende plaatsen van je lichaam. Deze stenen stimuleren bepaalde tsubopunten (drukpunten). Het totale lichaam wordt met de stenen gemasseerd, inclusief je gezicht en nek. Het is een unieke ervaring, door de combinatie van warmte en druk die diep in het spierweefsel doordringen. Dit maakt de massage van de meridianen (energiebanen) effectiever. Het eindresultaat is: een betere doorstroming van de energie.

Daarnaast werkt hotstone massage ook helend, bevrijdend, ontspannend en kalmerend. Het draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, helpt de afvalstoffen af te voeren én het lichaam te ontgiften. Hotstone massage stimuleert de organen zó, dat het lichaam weer in balans kan komen.

Voor wie is hotstone massage?

Hotstone massage is o.a. geschikt voor mensen die op zielsniveau lijden. Denk bijvoorbeeld aan eenzaamheid, verdriet, verlies van iemand of onverwerkte emoties uit het verleden. Alle geblokkeerde herinneringen kunnen los gemaakt worden, waardoor een verstoord welzijn kan herstellen. Daarnaast heeft hotstone massage een uiterst ontspannen werking. Na een massage voel je jezelf direct weer opgeladen en volledig ontspannen.

Verder:

 • Werkt hotstone massage verjongend;
 • Draagt hotstone massage bij aan het herstel van spierproblemen;
 • Helpt hotstone massage bij gewrichtsproblemen (artrose en reuma);
 • Zorgt hotstone massage voor een betere doorbloeding;
 • Kan hotstone massage helpen bij spijsverteringsproblemen.

De hotstone massage stenen

De stenen die tijdens de hotstone massage gebruikt worden zijn eigenlijk de wonderen van de natuur die de energie van de ontvanger, krachtig oplaadt. Je wordt weer in staat gesteld de innerlijke kracht van moeder natuur te ervaren.

De stenen hebben deze kracht ontvangen van moeder aarde doordat ze duizenden jaren in rivierbeddingen of de zee hebben gelegen. Daar komt de natuurlijke vorm ook vandaan. De stenen die ik gebruik in mijn praktijk zijn van basalt, gestold lava. Van tijd tot tijd moeten de stenen worden “opgeladen”. Dit doe ik door ze in bijvoorbeeld zout, verse salie of op de aarde van de tuin te leggen.

Voorafgaand aan de hotstone massage

Voordat we starten met de hotstone massage, stel ik eerst een vijftal vragen:

 1. Ben je in de overgang?
 2. Gebruik je medicijnen?
 3. Ben je onder behandeling van een arts, specialist ,therapeut etc.?
 4. Heb je klachten of andere problemen welke van invloed kunnen zijn op de behandeling?
 5. Ben je zwanger?

Ik bekijk de contra-indicaties (wanneer er geen hotstone massage gegeven mag worden) van persoon tot persoon.

Wat als contra-indicaties gediagnosticeerd zou kunnen worden, zijn:

 • Koorts;
 • Overgangsklachten met veel hitte;
 • Extreme vermoeidheid en uitputting;
 • Kanker;
 • Bepaalde huidziekten als steenpuisten, natte of droge eczeem of bijvoorbeeld te veel acne op een bepaalde plaats.

Maak een afspraak voor een hotstone massage

Om een afspraak te maken voor een hotstone massage kun je bellen naar 0345 -61 86 32 of  06-10 83 39 77. Zie ik je snel?