Voetreflexmassage

Een veel toegepaste massagetechniek is voetreflexmassage. Deze techniek bestaat al duizenden jaren. Een voetreflexmassage kan een enorm ontspannende uitwerking hebben. Onze voeten weerspiegelen ons gehele lichaam. Heb je ergens in je lichaam een pijnlijke plek? Dan is de kans groot dat je dit ook in een deel van je voeten voelt. Dit noemen wij energiereflecterende punten.

Hoe belangrijk zijn jouw voeten eigenlijk?

 • Jouw voeten dragen je lichaam dag in dag uit en ze zorgen ervoor dat je alles kunt doen wat je graag wilt doen. We staan hier niet altijd bij stil, want je voeten zijn “gewoon” je voeten. Het is vanzelfsprekend dat we ons kunnen voortbewegen totdat je klachten krijgt aan je voeten. Denk bijvoorbeeld aan de hielspoor, doorgezakte of pijnlijke enkels, vermoeide, branderige of zelfs koude voeten. Pas dan ben je je bewust van de belangrijke taak van jouw voeten.
 • Onze voeten vertellen alles over de organen in ons lichaam, door middel van de reflexzones die onder en bovenop de voet te vinden zijn. Iedere zone vertegenwoordigt een deel van ons lichaam. Voetreflexzonemassage kan bijvoorbeeld rug- of menstruatieklachten beïnvloeden. Door deze massage kunnen de klachten verminderen of zelfs volledig verdwijnen.

De effecten van voetreflexmassage

Tijdens een voetreflexmassage ontspant je lichaam volledig. Dit heeft een gunstig effect op ons zelfgenezende vermogen én de doorstroming van het gehele lichaam. Het gevolg hiervan is dat jouw lichaam makkelijker afvalstoffen kan afvoeren.

Daarnaast hebben we nog aarding. Aarding is enorm belangrijk voor je gehele zijn en wordt sterk beïnvloed door de ontspannende voetreflexmassage.

Wat houdt aarding in?

Aarding, ook wel gronden, betekent in het algemeen dat je goed contact hebt met de aarde, waardoor je in je kracht staat. Ben je goed geaard, dan voel je je blij en ben je in balans met jezelf en je omgeving. Je mag zijn wie je bent, met alle leuke en minder leuke eigenschappen. Je kunt het leven goed aan en je leeft in het hier en nu. En er ontstaat ruimte en rust in jouw geest. Dit in tegenstelling tot een hoofd dat vol zit met stress, drukte en malende gedachten.

Door geregeld een voetreflexmassage te ontvangen, kun je hieraan werken. Maar ook thuis kun je werken aan jouw aarding. Door bijvoorbeeld Do-In yoga oefeningen te doen. Je brengt dan de aandacht en ademhaling naar jouw voeten. Dit is al een goede eerste stap.

Tijdens een Do-In yogales besteden wij ook veel aandacht aan aardingsoefeningen, omdat dit de basis is van jouw welzijn.

Voor wie is de voetreflexmassage?

Voetreflexmassage is in de basis voor iedereen. Het heeft door haar positieve uitstraling ook vooral een preventieve werking. Specifiek is voetreflexmassage goed voor een ieder met pijnklachten of andere klachten, zoals:

 • burn-out
 • darmklachten
 • problemen tijdens de zwangerschap
 • hernia
 • slaapproblemen
 • beklemming van de zenuwen en gevoelsuitval
 • reuma
 • PMS
 • en andere acute en chronische klachten

Maak een afspraak voor een voetreflexmassage

Om een afspraak te maken voor een voetreflexmassage kun je bellen naar 0345 -61 86 32 of
06-10 83 39 77. Zie ik je snel?